Πως να διαλέξετε το καλύτερο συμπλήρωμα κολλαγόνου

Το κολλαγόνο αποτελεί το 75% του δέρματος μας και όπως καταλαβαίνετε είναι υπεύθυνο στον μέγιστο βαθμό για την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Αυτό αφορά περισσότερο το πρόσωπο μας, γιατί η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι αυτή που ταλαιπωρείται περισσότερο, καθώς εκτίθεται στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε καθημερινή βάση και για τις γυναίκες, εφόσον στη πλειονότητα μας βαφόμαστε κάθε μέρα επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα του προσώπου μας με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να μην επιλέγουν τα σωστά για την επιδερμίδα τους καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού – ντεμακιγιάζ και όλα αυτά συμβάλουν σε μια μη υγιή εμφάνιση την επιδερμίδας του προσώπου μας.

Το κολλαγόνο λοιπόν σαν φυσική πρωτεΐνη που είναι προσφέρει δομή, υποστήριξη και σταθερότητα όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στο σώμα μας. Το κολλαγόνο αποτελεί το 25% του μυϊκού μας ιστού. Είναι ο πιο βασικός συνδετικός ιστός για αυτό το λόγο και έχει ονομαστεί από πολλούς η κόλλα που συγκρατεί το σώμα μας. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κολλαγόνο είναι η ουσία που σχηματίζει το χόνδρο στις αρθρώσεις μας και είναι επίσης η ουσία που γεμίζει το δέρμα μας και εμποδίζει την εμφάνιση ρυτίδων αν βρίσκετε σε επαρκή ποσότητα στο σώμα μας.

Όπως είναι λογικό όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει τόσο φθίνει η παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα μας. Συγκεκριμένα από την ηλικία των 25 και μετά αρχίζουμε και παράγουμε όλο και λιγότερο κολλαγόνο χρόνο με το χρόνο. Γι αυτό και σε αυτοί την ηλικία εμφανίζονται κάποιοί πόνοι στις αρθρώσεις και κατά περιόδους μπορεί να αισθανόμαστε το σώμα μας πιο σκληρό και δύσκαμπτο. Είναι και ηλικία φυσικά που το δέρμα αρχίζει και χάνει την νεανική του σφριγηλότητα και λάμψη.

Όταν λοιπόν φτάσουμε στο σημείο να παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα μας τόσο στην εξωτερική μας εμφάνιση όσο και στην αίσθηση των αρθρώσεών μας, σε αυτό το σημείο πρέπει να βρούμε τον ιδανικό τρόπο να αντικαταστήσουμε το κολλαγόνο που χάνεται από το σώμα μας και δημιουργεί όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

Κατά βάση οι τρόποι για να αναπληρώσουμε το κολλαγόνο είναι δύο.

Ο πρώτος είναι οι ενέσεις κολλαγόνου οι οποίες φυσικά βοηθούν μόνο στο ένα μέρος του προβλήματος και αυτός είναι οι ρυτίδες που δημιουργούνται στο πρόσωπο μας. Συνήθως για τα συγκεκριμένα γεμίσματα χρησιμοποιείτε κολλαγόνο βοοειδών. Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, εφόσον φυσικά θα γίνει από γιατρό εκπαιδευμένο σε τέτοιες διαδικασίες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά από τους περισσότερους όμως δεν κρατάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από κάποιους μήνες η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί καθώς το κολλαγόνο στο τέλος θα απορροφήθει και θα μεταβληθεί από τον οργανισμό. Αν η διαδικασία όμως δε γίνει με το σωστό τρόπο ή από τον σωστό άνθρωπο μπορεί να καταλήξετε με φουσκωμένο ή παραμορφωμένο πρόσωπο. Αρά είναι μια διαδικασία κάπως επίφοβη. Φυσικά δεν αναφέραμε καθόλου και το κόστος της μεθόδου που είναι σίγουρα κάπως αυξημένο και δε μπορεί να υποστηρίξει όλος ο κόσμος με ευκολία.

Ο δεύτερος τρόπος σίγουρα δεν είναι παρεμβατικός και θα μας βοηθήσει σε όλο το φάσμα της έλλειψης κολλαγόνου. Φυσικά μιλάμε για τα συμπληρώματα κολλαγόνου. Στα συμπληρώματα κολλαγόνου βρίσκουμε τη λύση και για την επιδερμίδα και για αρθρώσεις μας. Και φυσικά το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Μη βιαστείτε όμως και αγοράσετε το πρώτο κολλαγόνο που θα βρείτε μπροστά σας ή αυτό που έχει τη πιο συμφέρουσα τιμή. Μπορεί να μη πάρετε το τύπο ή τη ποιότητα του κολλαγόνου που χρειάζεται το δέρμα σας.

Υπάρχουν δύο σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε πριν αποφασίσετε ποιο συμπλήρωμα κολλαγόνου θα επιλέξετε.

  1. Είναι καθαρό το κολλαγόνο που θα πάρετε;

Οι πηγές από τις οποίες αντλείτε το κολλαγόνο είναι δύο. Η πρώτη είναι τα βοοειδή ή άλλη είναι από θαλάσσιο περιβάλλον. Το κολλαγόνο που προέχεται από το θαλάσσιο περιβάλλον είναι κατά 60% πιο καθαρό από αυτό που προέρχεται από τα βοοειδή. Φυσικά είναι και αρκετά πιο ακριβό για αυτό και το επιλέγουν οι πιο καλές και ακριβές μάρκες καλλυντικών και συμπληρωμάτων. Τα βοοειδή φυσικά χρησιμοποιούνται και αυτά σε λίγο πιο οικονομικές σειρές καλλυντικών. Το κολλαγόνο από βοοειδή συνίσταται για τον άνθρωπο καθώς παρέχει ταχύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό, δίχως παρενέργειες.

Στο Collagen24.gr θα βρείτε ποιοτικό κολλαγόνο από βοοειδή.

  1. Για ποιο λόγο παίρνετε κολλαγόνο;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κολλαγόνου και ο κάθε ένας είναι ιδανικός για κάποιο τομέα. Το κολλαγόνο τύπου 2 είναι το ιδανικό για τις αρθρώσεις οπότε αν αυτό σας απασχολεί περισσότερο αυτόν το τύπο πρέπει να επιλέξετε. Αν το πρόβλημα σας εντοπίζεται στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας τότε πρέπει να επιλέξετε κολλαγόνο τύπου 3 ή τύπου 7 που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εμφάνιση των ρυτίδων. Γενικά στο σύνολο υπάρχουν περίπου 28 τύπο κολλαγόνου. Ευτυχώς πολλά συμπληρώματα περιλαμβάνουν στη σύνθεση τους συνδυαστικά αρκετούς τύπους κολλαγόνων όπως 3 για τις ρυτίδες, 2 για τις αρθρώσεις και 4 για σφριγηλή επιδερμίδα.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *