Τι είναι το κολλαγόνο

Τι είναι το κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεϊνη που αποτελείται από αμινοξέα(όπως όλες οι πρωτεϊνες) τα οποία με τη σειρά τους έχουν κατασκευαστεί από άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Το κολλαγόνο περιέχει συγκεκριμένα αμινοξέα – Γλυκίνη, προλίνα,υδροξυπρολίνη και αργινίνη.

Το κολλαγόνο αποτελεί περίπου το 30% των πρωτεϊνων εντός του σώματός μας. Αυτές είναι ισχυρές δομές που βρίσκονται παντού: Στα οστά, τους τένοντες, τους συνδέσμους, στο δέρμα,κτλ.

Που βρίσκεται το κολλαγόνο

Το κολλαγόνο βρίσκεται στη φύση, αποκλειστικά στα ζώα και ειδικά στην σάρκα και τους συνδετικούς ιστούς των θηλαστικών. Το κολλαγόνο είναι ένα μερός του συνδετικού ιστού και βοηθάει το δέρμα στην σταθερότητα, την ευλυγισία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για την ελαστικότητα και την νεανική εμφάνιση του δέρματος.

Οι σύνδεσμοι είναι ένας άλλος τύπος συνδετικού ιστού που συνδέουν δυο οστά και κατά συνέπεια κρατάνε τις αρθρώσεις μαζί. Οι τένοντες είναι παρόμοιοι αλλά διαφορετικού τύπου που συνδέουν τους μύες με τα οστά. Όλοι αυτοί οι ιστοί αποτελούνται από πρωτεϊνη. Ένα από τα κυρίαρχα της πρωτεϊνης ονομάζεται κολλαγόνο!

Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού και είναι η πιο άφθονη πρωτεϊνη στα θηλαστικά – αποτελεί περίπου το 25-35% της περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη σε όλο το σώμα!

Τι κάνει το κολλαγόνο

Το κολλαγόνο βοηθά να δώσει δύναμη σε διάφορες δομές του σώματος και επίσης προστατεύει το δέρμα εμποδίζοντας την απορρόφηση και την εξάπλωση παθογόνων ουσιών όπως τοξίνες, μικροοργανισμοί,κτλ.

Το κολλαγόνο είναι επίσης παρών σε όλους τους μυικούς ιστούς, τα αιμοφόρα αγγεία, την καρδία,κ.α. Τέλος, το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό για τα μαλλιά και τα νύχια!

Γήρανση και κολλαγόνο

Με την ηλικία, όπως αναφέραμε και στην αρχική σελίδα, το κολλαγόνο και η παραγωγή του στο σώμα μειώνεται και επιβραδ΄νεται. Το δέρμα γίνεται λεπτότερο και είναι πιο επιρρεπή στις ζημιές και στην χαλάρωσή του. Οι τένοντες και οι σύνδεσμοι γίνονται λιγότεροι ελαστικοί, οι αρθρώσεις έχουν δυσκαμψία,κ.ο.κ.

Λύση σ’αυτό το πρόβλημα δίνει το συμπλήρωμα κολλαγόνου που αντικαθιστά την μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου μετά από μια ηλικία. Το συμπλήρωμα κολλαγόνου θα καλύψει άμεσα τις ανάγκες του σώματος σε κολλαγόνο.

 

Αγορά κολλαγόνου – Τιμή για κολλαγόνο

 

collagen_flavors